Enneagram Worldwide

Helen Palmer

Helen Palmer is mede-oprichter van Enneagram Worldwide. Ze heeft vijf internationale bestsellers geschreven op het gebied van het enneagram en het menselijk bewustzijn. Haar boeken zijn vertaald in 23 talen. Helen geniet bekendheid van haar werk met het enneagram als psychologe.

Maar het is ook het spirituele werk waar haar hart ligt. Helen is meer dan 40 jaar praktizerend boedhist en geniet bekendheid om haar meditatie-trainingen.

Helen wordt wereldwijd uitgenodigd voor het geven van trainingen en lezingen. Voor wat betreft het organiseren van workshops beperkt zij zich tot haar eigen programma van workshops voor psycho-spirituele integratie.

​David Daniels M.D.

David Daniels is mede-oprichter van het Enneagram Professional Training Program tezamen met Helen Palmer. Hij is gepensioneerd professor in de klinische psychiatrie en gedragswetenschappen aan de Stanford University (USA) en leidde meer dan 40 jaar een eigen psychiatrische praktijk.

David wijdt zich vanuit Enneagram Worldwide nog steeds intensief aan het opleiden van professionals in het werken met het enneagram. Hij geeft trainingen binnen het Enneagram Professional Training Program (EPTP).

Hij is co-auteur van het boek “The Essential Enneagram”. Tevens ontwikkelde David een test voor mensen die net met het enneagram kennismaken: de Stanford Enneagram Discovery Inventory and Guide. Deze test is gebaseerd op de Verhalende traditie maar heeft overigens niets met zijn werk op de Stanford University te maken.

Terry Saracino

Terry Saracino is Executive Director van Enneagram Worldwide en associate trainer van de EPTP. Zij werkt sinds 1989 professioneel met het enneagram als manier om persoonlijke, professionele en spirituele groei te bereiken. Terry is stichter van het Enneagram Centrum in Denver (USA). Ze is supervisor en leidt sinds 1991 certificeringsweekenden voor Enneagram Worldwide.

Peter O’Hanrahan

Peter O’Hanrahan is associate trainer van de EPTP en werkt al meer dan 30 jaar met het enenagram. Hij geeft les in de Verenigde Staten, Europa en China. Sinds 1978 heeft hij het enneagram geïntegreerd binnen zijn praktijk als counselor en lichaamstherapeut.