Selecteer een pagina
vick nieuwenhuis

Vick Nieuwenhuis

Werken met mensen zit in haar bloed! Naast een carrière in jeugdhulpverlening en psychiatrie startte Vick in januari 2011 Praktijk ’t Ven voor training en coaching met het enneagram te Zwolle. Twee jaar later heeft ze ruimte gemaakt om haar focus volledig bij het enneagramwerk te leggen.

De enneagramstudie is bij Vick begonnen vanuit een behoefte aan verdiepende persoonlijke ontwikkeling. Zelfobservatie zorgt voor diverse inzichten en verrijkt haar leven. Wat boeiend blijft is de dynamiek en diepgang van het enneagram waarmee blijvend leren mogelijk is. Zo is haar motto ‘Groei door verdieping!’ geboren. Begrip voor andere typen maakt dat haar verbinding met mensen nog krachtiger wordt.

Vick is een generalist in het enneagramwerk. Naast een cursusaanbod voor particulieren heeft ze ervaring met presenteren van lezingen en in-company training in het kader van teambuilding.
Een juiste balans tussen leren door denken, voelen en handelen staat centraal in haar trainingen. Ook tijdens coachconsulten is afwisseling tussen enerzijds inzichten opdoen en anderzijds oefeningen in lichaamswerk essentieel.
Ter verbetering van communicatie hebben typespecifieke rode knoppen haar aandacht. In het werk met groepen biedt ze inzicht in deze triggers tussen specifieke typen. Zo leren cursisten beter afstemmen op elkaars kwaliteiten en valkuilen en ligt de nadruk op compassievol en efficiënt communiceren.

Als trainer is Vick verbonden aan de trainerspool van Enneagram Nederland. Ze is co-trainer voor de opleiding EnneaProces Coach en ontwikkelt in samenwerking met Barbara Muller een Masterclass Psychopathologie. Tevens is ze actief als supervisor voor type interview en coachgesprekken.

Enneagram Trainer Evenementen