Selecteer een pagina

De opleiding

Het afnemen van een type interview is dé kernvaardigheid voor iedere professional die met het enneagram werkt. Het type interview is een diagnostisch vraaggesprek volgens een protocol waarbij je met de kandidaat een gezamenlijke verkenning doet naar het meest waarschijnlijke enneagramtype van de kandidaat. Het type interview is voor kandidaten meestal een waardevol en inzichtgevend gesprek waarin zelfobservatie en zelfreflectie wordt geprikkeld, gestimuleerd en getraind; food for thought…

De opleiding tot type interviewer bestaat uit:

  • 2-daagse training Type Interview
  • supervisietraject
  • certificering

Ook als het binnen jouw professie niet direct aan de orde is om type interviews te doen, zul je toch veel hebben aan de wijze van denken, luisteren, vragenstellen en observeren die je met deze techniek leert. Je zult hiermee ook je inzicht in de negen typen weer verder verdiepen. Maar vooral je eigen zelfinzicht en zelfmanagement krijgen in deze opleiding een stevige boost.

De training

In de 2-daagse training Type Interview leer je een efficiënte en effectieve interviewstrategie om de basisdrijfveer van iemand te ontdekken. Je ontwikkelt een eigen script, oefent hiermee en verdiept tegelijk je inzicht in de negen typen. Ook leer je het verschil tussen ‘werkzame’ en ‘niet-zo-werkzame’ vragen voor een type interview, verschil in non-verbaal, mimiek, energie, woordgebruik etc. om de typen van elkaar te kunnen onderscheiden, de belangrijkste “look-a-likes” en vooral ook hoe deze van elkaar te onderscheiden, je eigen type vooringenomenheid (bias) kennen, herkennen en ontspannen en gronden en afstemmen (“rapport” maken).

De supervisie

De supervisie is een intensief leertraject na de training met één-op-één begeleiding van jouw supervisor. Je krijgt zo het type interview écht goed in je vingers. Je bekwaamt  je in de noodzakelijke vaardigheden. Je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen nemen toe omdat je weet wat je doet en waarom, en dat en hoe je op de goede weg bent. Van gecertificeerden horen wij vaak dat ze de supervisie van de grootste toegevoegde waarde hebben ervaren voor wat het hen in hun persoonlijke groei heeft gebracht. Je doet 8 interviews onder supervisie van jouw supervisor en tussendoor oefen je nog eens minimaal 12 type interviews waarin je de gekregen tips en feedback toepast en oefent.

Waarom is supervisie zo belangrijk? Kijk bij de FAQ op deze pagina.

De certificering

Certificering bestaat uit:

  • schriftelijke toets
  • proeve van bekwaamheid Type Interview

Eénmaal gecertificeerd bieden wij binnenkort de mogelijkheid om op onze website vermeld te worden.

Investering

Deelname
(excl. 21% btw)
Deelname
(incl. 21% btw)
Type Interview (training) 625 euro 756 euro
Supervisietraject 920 euro 1.113 euro
Totaal
1.545 euro 1.869 euro

 *De inclusief bedragen geven wij hier afgerond op een mooi bedrag weer

Aanbieding!

Wij vinden certificering heel belangrijk omdat je wat ons betreft als het om ‘mensenwerk’ gaat niet voorzichtig genoeg kunt zijn. Immers; harm can be doen! Daarom geven we je een hele aantrekkelijke aanbieding voor als je in één keer voor het hele traject inschrijft:

  Deelname
(excl. 21% btw)
Deelname
(incl. 21% btw)
Type Interview (training) 625 euro 757 euro
Supervisietraject 920 euro 1.115 euro
Examen type interview 115 euro 140 euro
Schriftelijk examen type interview 115 euro 140 euro
Totaal
1.775 euro 2.150 euro
Aanbieding voordeelpakket 1.545 euro 1.870 euro
Jouw korting bedraagt
230 euro 280 euro

*De inclusief bedragen geven wij hier afgerond op een mooi bedrag weer

Ik schrijf me in!

Locatie en verblijfsarrangement

De training vindt plaats bij Conferentiecentrum Mennorode in Elspeet. De reservering die Enneagram Nederland voor deze training maakt betreft zaalhuur, trainingsfaciliteiten, maaltijden, koffie/thee en overnachtingen van alle deelnemers. Je hoeft zelf dus niets te regelen. Namens Mennorode factureren wij de kosten voor dit verblijfsarrangement door aan onze deelnemers. Dit is voor een 2-daagse training 225 euro per persoon (incl 6% btw).

Certificering

Voor certificering als type interviewer, zijn de onderdelen uit het onderstaande schema verplicht.

Enneagram Practitioner
Enneagram Intensief Spirituele
Ontwikkeling
Groei met Subtypen
Type Interviewer
Type Interview 8x supervisie 2x examen

Bekijk het complete certificeringsschema

Contact

Tel: 070 – 314 24 44
service@enneagram-nederland.nl

Adres

| Copyright 2017 Enneagram Nederland | Algemene voorwaarden | Privacy policy |