Enneagram analist

Wil jij anderen professioneel begeleiden met het enneagram en helpen hun enneagram type te ontdekken?

Dan is het traject Type Interviewer de goede vervolgopleiding in het enneagram voor jou.

Het ‘type interview’ is één van de twee belangrijke en unieke methoden die horen bij het Enneagram in de Verhalende Traditie. De opleiding hierin maakt onderdeel uit van het oorspronkelijke en al bijna 30 jaar wereldwijd gegeven Enneagram Professional Training Program for Enneagram Teachers (EPTP) van Helen Palmer en David Daniels (van Enneagram Worldwide).

Met Enneagram Nederland ben ik namens hen bevoegd deze opleiding sinds 2007 in Nederland en Europa te geven en hierin te certificeren. Opgeleid worden bij Enneagram Nederland betekent dan ook dat jouw certificaat wordt erkend bij het wereldwijd erkende instituut International Enneagram Association.

Wil jij alleen opgeleid worden met de originele en enige erkende opleiding tot type interviewer volgens het Enneagram in de Verhalende Traditie dan ben je bij Enneagram Nederland dus aan het goede adres.

Op jouw groei!

Hartegroet, Jeanette

Het programma

De opleiding tot Enneagram Type Interviewer is een traject dat bestaat uit één 2-daagse training gevolgd door een oefenperiode onder supervisie. Hierin ontdek, leer en ervaar je wat het beoefenen van het ‘type interview’ werkelijk inhoudt en dat dit meer is dan het afnemen van een standaard vragenlijst.

Het kunnen typeren is de basis voor iedere opleiding om als professional met het enneagram te leren werken bij Enneagram Nederland. Als je wilt certificeren in één van de opleidingen dan is certificering in dit traject tot type interviewer verplicht.

Praktische informatie inschrijven

De eerstvolgende 2-daagse training Type Interview is op 19 en 20 mei 2022

Wil je meedoen, stuur dan een e-mail naar service@enneagram-nederland.nl!

Waarom Enneagram Nederland

V      Enneagram Nederland heeft als basis het wereldwijd erkende en gerespecteerde opleidingsprogramma van Helen Palmer / Enneagram Worldwide, dat in 1988 de 1e certificeringsopleiding voor Enneagram Teachers was.

V      Enneagram Nederland is één van de drie Enneagram scholen in Europa dat erkend en geaccrediteerd is door de International Enneagram Association (de IEA). Deze International Enneagram Association is de enige wereldwijd erkende beroepsvereniging van Enneagram Scholen en Enneagram Professionals.

V      Alle certificeringsopleidingen van Enneagram Nederland zijn geaccrediteerde IEA-opleidingen.

V      Jeanette van Stijn is sinds 1999 gecertificeerd Enneagram Teacher en heeft sindsdien 15 jaar nauw samengewerkt met Helen Palmer en Enneagram Worldwide om het Enneagram Professional Training Program (EPTP) naar Nederland/Europa te brengen. In die hoedanigheid werkte Jeanette als supervisor, trainer en examinator voor Enneagram Worldwide. Jeanette was, totdat zij in 2014 een team in het Verenigd Koninkrijk oprichtte, de enige Enneagram School in Europa die voor Enneagram Worldwide het EPTP mocht geven en in certificeren.

Veelgestelde vragen

 

Enneagram Nederland volgt de adviezen van het RIVM, de rijksoverheid en het brancheprotocol aangaande het coronavirus. Onze trainingen die vallen onder beroepsmatige werkzaamheden vinden plaats op een trainingslocatie. Samen met onze trainingslocaties zorgen we ervoor dat de trainingen op een veilige, verantwoorde en gezonde wijze plaatsvinden. Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de training een protocol van Enneagram Nederland en van de trainingslocatie.

Start met de EnneaQuickStart: zo kun je in één dag laagdrempelig kennismaken met het oorspronkelijke Enneagram in de Verhalende Traditie, met Enneagram Nederland en met Jeanette van Stijn. Op deze dag geef ik als daar vragen naar zijn ook uitleg over de opbouw van ons programma. Na de EnneaQuickStart is de training waarmee ieder programma begint de Enneagram Intensief.

 • De trainingen zijn geschikt voor HBO denk- en werkniveau en hoger.
 • Deelname aan de EnneaQuickStart voorafgaand aan deelname aan de Enneagram Intensief wordt sterk aangeraden, óók als je al goed bekend bent met het Enneagram. Deelname aan deze dag geeft jou namelijk ook de mogelijkheid om jezelf goed te informeren over de Enneagram Intensief-training en wat je kunt verwachten.
 • De Enneagram Intensief kent een verplichte intake-procedure om te zorgen dat alle deelnemers goed op hun plek zitten in deze training (en verdere opleiding). Een intakegesprek en het invullen van intakeformulieren maken hier een verplicht onderdeel van uit.
 • Deelname aan de Enneagram Intensief is verplicht voordat je kunt deelnemen aan één van de andere trainingen, verdiepings- of certificeringsopleidingen.
 • Aan de Masterclasses kun je deelnemen zonder eerst de Enneagram Intensief te hebben gedaan. Een (zeer) goede bekendheid met het Enneagram en je eigen type wordt wel sterk aangeraden.
 • Na deelname aan de Enneagram Intensief kun je inschrijven op diverse losse trainingen.
 • Er zijn 3 programma’s waar je alleen als één geheel op kunt inschrijven: de Enneagram Master Practitioner en de certificeringsprogramma’s Type Interviewer en EnneaProces Coach & Counselor.
 • Na de Enneagram Intensief kun je aan diverse trainingen deelnemen in de volgorde en het tempo van jouw voorkeur.
 • De adviesroute is de Enneagram Intensief te vervolgen met de trainingen van de Enneagram Practitioner en/of de certificeringsopleiding Type Interviewer.
 • de EnneaQuickStart heeft als maximum 8 deelnemers
 • de Enneagram Intensief heeft als maximum 16 deelnemers
 • de 2- en 3-daagse trainingen hebben als maximum 12 deelnemers

Als je je voor een training inschrijft dan betreft jouw inschrijving een training op een specifieke datum. Dat houdt in dat in die training jouw plek is gereserveerd voor jou. Dat is nodig omdat iedere training een maximum aantal deelnemers kent. Verschuiven van jouw deelname aan een training naar een latere datum kan alleen in overleg met Enneagram Nederland. Op jouw komst wordt immers gerekend in de training waarvoor je je hebt ingeschreven.

 • Een training gaat door als het minimum aantal deelnemers om een kwalitatief goed programma te kunnen garanderen is bereikt.
 • Bij te weinig deelnemers wordt een training uitgesteld naar een later tijdstip. Dit gebeurt altijd in overleg met de deelnemers.
 • Alle praktische informatie over deelname aan de trainingen kun je hier lezen in de “Veelgestelde vragen”. Je ontvangt daarom na je inschrijving geen verder e-mails met informatie.
 • Heb je vragen dan kun je altijd contact opnemen via service@enneagram-nederland.nl.

EnneaQuickStart
ontvangst 09:30 uur, afronding tussen 16:30/17:00 uur

Alle vervolgtrainingen

 • ontvangst 1e dag is vanaf 09:30 uur, afronding laatste dag 16:30 uur
 • tussenliggende dagen start 08:45 uur en afronding 21:00 uur

Retraites
ontvangst vrijdag 14:00 uur, afronding zondag na de gezamenlijke lunch

 • Je ontvangt voor iedere training en Masterclass een bewijs van deelname.
 • Als je aan alle onderdelen van een certificeringsprogramma hebt deelgenomen en aan alle voorwaarden voldaan dan ontvang je een genummerd Certificaat.

Neem contact met ons op als je hier vragen over hebt.

De EnneaQuickStart, de Enneagram Intensief en diverse andere trainingen en opleidingen zijn bij diverse instanties geaccrediteerd voor PE-punten. Dat betreft bijvoorbeeld:

 • MfN (Mediationfederatie Nederland) – Enneagram Intensief: 48 punten, categorie 1a
 • Registerplein (voorheen BAMw – Beroepsvereniging van Agogisch en Maatschappelijk Werkers) – Enneagram Intensief: 5 punten

Wij houden niet standaard alle registraties bij alle beroepsverenigingen aan vanwege de jaarlijkse hoge kosten hiervoor. Neem contact met ons op als jij PE-punten wenst voor een bepaalde beroepsvereniging; dan kijken we graag wat we voor je kunnen doen.

 • De EnneaQuickStart vindt plaats in de ruimte van Enneagram Nederland in Den Haag.
 • Alle meerdaagse trainingen vinden plaats op trainingslocaties met overnachtingsmogelijkheid.
 • Ruim voorafgaand aan de training krijg je informatie over de locatie waar de training plaatsvindt.
 • De trainingslocaties voor de meerdaagse trainingen moeten door Enneagram Nederland worden geboekt voor de hele groep. Je hoeft dus niet zelf te reserveren; dat gebeurt automatisch zodra je je voor een training inschrijft.
 • Een voor- en/of na-overnachting kun je wel zelf rechtstreeks bij de accommodatie boeken en betalen.

De deelname tarieven aan de losse trainingen zijn afhankelijk van het aantal trainingsdagen en overnachtingen:

2-daagse training:         625 euro
3-daagse training:         925 euro
5-daagse training:      1.525 euro
48-uur retraite:             375 euro

Let op: alle bedragen zijn exclusief 21% btw en exclusief kosten voor het verblijfsarrangement van de trainingsaccommodatie.

Er zijn diverse kortingsmogelijkheden bijvoorbeeld als je je inschrijft voor een opleiding in één keer. Er zijn de volgende pakketkortingen:

 • Enneagram Practitioner
 • Enneagram Master Practitioner
 • Type Interviewer
 • EnneaProces Coach & Counsellor
 • Enneagram Trainer
 • Enneagram TeamTrainer

Studenten kunnen aanspraak maken op extra korting. Meen jij om andere redenen aanspraak op korting te maken, neem dan contact met ons op.

Deelnametarief voor de Enneagram Practitioner bij inschrijving voor alledrie de trainingen in één keer is als volgt:
Losse trainingen:                 3.075 euro
Pakketkorting:                      – 325 euro
Deelname bedraagt:    2.750 euro

Deelnametarief voor Type Interviewer (kan alleen als pakket) is als volgt:
2-daagse training:                   625 euro
8 supervisies à 115                  920 euro
Examen                                     115 euro
Pakketkorting:                      – 135 euro
Deelname bedraagt:    1.525 euro

Let op: alle bedragen zijn exclusief 21% btw en exclusief kosten voor het verblijfsarrangement van de trainingsaccommodatie.

De meerdaagse trainingen van Enneagram Nederland vinden plaats bij speciaal in trainingen gespecialiseerde verblijfsaccommodaties met goede trainingszaal en overnachtingsmogelijkheid op 1-persoonskamers. Deze hotels hanteren standaard een all-in verblijfsarrangement voor het gebruik van de trainingsruimte, alle trainingsfaciliteiten, onbeperkt koffie/thee, overnachting(en) op eigen kamer, ontbijt, lunch en diner.

Het deelnametarief van de EnneaQuickStart is inclusief koffie, thee en lunch; hier komen geen extra verblijfskosten bij.

Voor de meerdaagse trainingen verschillen de kosten voor het verblijfsarrangement van de accommodatie vrij sterk per locatie. Met de volgende bedragen kun je als richtlijn rekening  houden:

 • tweedaagse training (één overnachting):
  300 euro (incl. 9% btw) / bij De Beukenhof 225 euro (incl 9% btw)
 • weekendretraite (twee overnachtingen):
  300 euro (incl. 9% btw) / bij De Beukenhof 285 euro (incl 9% btw)
 • driedaagse training (twee overnachtingen):
  500 euro (incl. 9% btw) / bij De Beukenhof 285 euro (incl 9% btw)
 • vijfdaagse training (vier overnachtingen):
  875 euro (incl. 9% btw) / bij De Beukenhof 555 euro (incl 9% btw)

Overnachten is niet verplicht maar is wel sterk aan te raden vanwege de hoge intensiteit van de trainingen. Ook om met je aandacht gericht op de training te kunnen blijven.

Indien je niet overnacht geeft accommodatie slechts een geringe korting op je verblijfsarrangement daar de accommodaties zijn ingesteld op groepsboekingen.

Volg je een opleiding of een studie voor jouw (toekomstige) beroep? Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden, mag je studiekosten aftrekken. Voor de aftrek van studiekosten geldt een maximum. (Tekst Belastingdienst.nl)

Het is mogelijk de training in termijnen te betalen met automatische incasso. Hier kun je bij je inschrijving voor kiezen.

 • Je inschrijving via de website rond je automatisch af met je betaling.
 • Een training dient voor aanvang van de training betaald te zijn.

Je kunt je voor alle trainingen inschrijven via de website. Je staat dan automatisch als deelnemer geregistreerd. Je kunt ook altijd een e-mail sturen naar service@enneagram-nederland.nl om je in te schrijven.

Als je bij het inschrijven kiest om een account aan te maken dan kun je daar zelf makkelijk wijzigingen aanbrengen, zien aan welke training je hebt deelgenomen en aan welke trainingen je nog kunt deelnemen als je in een opleiding wilt certificeren.

 • Met je inschrijving ga je een betalingsverplichting aan.
 • Als je je inschrijft als particulier dan kun je binnen 14 dagen na inschrijving zonder opgaaf van reden en zonder kosten per e-mail afmelden.
 • Raadpleeg hierover de annuleringsvoorwaarden in de Algemene Voorwaarden op deze website.

Voor annulering van deelname aan een training gelden dezelfde voorwaarden als de traininghotels hanteren (Recron):

 • Annuleren tot 2 maanden voor aanvang:
  Het trainingsbedrag wordt gecrediteerd minus een bedrag voor inschrijf- en administratiekosten van € 75,- per training.
 • Annuleren tussen de 2 en 1 maand(en) voor aanvang:
  50% van het totale deelnamebedrag wordt gecrediteerd.
 • Annuleren binnen 1 maand voorafgaand aan de training:
  Het volledige trainingsgeld is verschuldigd. In overleg kan wel iemand anders in jouw plaats deelnemen.
 • De volledige Algemene Voorwaarden van Enneagram Nederland vind je onderaan iedere pagina van deze website.
 • Bij inschrijving voor een training, retraite of opleiding geef je aan hiermee akkoord te zijn.
 • Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Den Haag.