Selecteer een pagina

Typisch Coachen, Typisch Counselen (eBook)

14,95

Typisch coachen, Typisch counselenTypisch Coachen, Typisch Counselen behandelt tegelijk diepgaand en op praktisch bruikbare wijze het enneagram als methode voor mens- en ontwikkelingsgerichte begeleiding. Dit is de digitale ePub versie van het fysieke boek.

Het ePub bestand opent op een Mac, iPad of iPhone direct met het programma iBooks. Op een Windows computer kan het zijn dat je een programma als Bookviser reader moet downloaden.

Categorie: Tags: , ,

Details

Coaching en Counseling: twee vakgebieden die professionele begeleiding bieden aan geestelijk gezonde mensen. Bij functioneringsproblemen of bij behoefte aan heling, ontwikkeling of zingeving. Er zijn veel overeenkomsten. De vraag is wat zijn de verschillen. Met het enneagram en de Logische Niveaus van Bateson wordt helder: wat is typisch coachen en wat typisch counselen.

Het woord “typisch” verwijst ook naar negen persoonlijkheidsstructuren (‘typen’) die in het enneagram worden beschreven. Het enneagram onderkent dat iedereen anders is en dat wat voor de één goed is ter ontwikkeling, helemaal niet goed hoeft te zijn voor de ander. Mensgerichte ontwikkeling met het enneagram betekent afgestemd werken op het type van de cliënt. Dit boek is uniek in de mate waarin het hierover informatie geeft. Per type staat onder meer beschreven wat veelvoorkomende aanleidingen zijn voor het zoeken van begeleiding, hoe de typen zich in de begeleiding demonstreren, typespecifieke leerdoelen, versnellers en vertragers in het leren per type cliënt en oefeningen voor ieder type.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.