Selecteer een pagina

Enneagram als HR-instrument

0,00

Voor het Gemeentelijk Handboek Personeelsbeleid schreef Jeanette van Stijn het uitgebreide artikel ‘Enneagram als HR-instrument’ (25 pagina’s inclusief literatuurlijst).

Details

Voor het Gemeentelijk Handboek Personeelsbeleid schreef Jeanette van Stijn het uitgebreide artikel ‘Enneagram als HR-instrument’ (25 pagina’s inclusief literatuurlijst).

Organisaties zijn niet meer of minder dan samenwerkingsverbanden van mensen. Hoe beter mensen in de organisatie in staat zijn met elkaar op positieve, effectieve en efficiƫnte wijze te communiceren en samenwerken, hoe beter de organisatie in haar geheel functioneert. In een situatie waarin mensen hiertoe weinig of onvoldoende in staat zijn, gaat tijd, aandacht en energie verloren aan stroeve en minder doelgerichte communicatie en samenwerking met niet zelden misverstanden en conflicten als gevolg. Dat deze laatste situatie veelvoorkomend is heeft te maken met het anders zijn van alle mensen.

Het enneagram is een instrument dat inzicht biedt in hoe alle mensen anders zijn. Het is een model dat op diepgaand niveau negen verschillende persoonlijkheidsstructuren beschrijft met ieder een eigen stijl van communiceren, samenwerken, functioneren, omgaan met conflicten, etc.

Dit artikel is geschreven om een beeld te geven van de inzet van het enneagram als instrument voor HRM. In paragraaf 2 wordt daartoe eerst een en ander uitgelegd over het enneagram en de negen typen. In paragraaf 3 volgen voorbeelden van toepassing, en in paragraaf 4 aspecten van implementatie van het enneagram in organisaties.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.